Myśliwskie Smaki 2017

Myśliwskie Smaki w Piszu – 2017

Myśliwskie Smaki odbyły się 25 sierpnia 2017 r. Otwierając dziewiątą edycję „Myśliwskich Smaków”, Andrzej Nowicki – Starosta Piski podkreślił przede wszystkim zaangażowanie podmiotów oraz instytucji w przygotowanie tego wydarzenia. To dzięki takim instytucjom jak Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Białymstoku, Nadleśnictwom: Pisz, Maskulińskie, Drygały, Polski Związek Łowiecki – Zarząd Główny i Zarząd Okręgowy w Suwałkach oraz Kołom Łowieckim: Nr 1 „Puszcza”, „Dąbrowa”, WKŁ Nr 135 „Cyranka”, WKŁ Nr 306 „Jeleń”, „Zielony Krąg”, WKŁ Nr 160 „Trop”, WKŁ Nr 159 „Orzeł”, „Las” piskie wydarzenie z roku na rok staje się coraz okazalsze i przyciąga coraz więcej zwiedzających i uczestników. Na scenie rozbrzmiewały myśliwskie sygnały, a gotował dla nas Piotr Cyrwus z kucharzami z Krakowa. W programie “Myśliwskich Smaków” nie mogło obyć się bez pokazu psów myśliwskich poprowadzonego przez Grażynę i Andrzeja Ziętków. Na pokazie zaprezentowane były wszystkie grupy psów – jamniki, teriery, wyżły, gończe, posokowce, łajki. Dużą ciekawostką pokazu były polskie spaniele myśliwskie zaprezentowane przez samego twórcę rasy (dotychczas nie zarejestrowanej przez FCI) Andrzeja Krzywińskiego. Równolegle z wydarzeniami na placu Daszyńskiego miały miejsce takie wydarzenia jak zawody wędkarskie, konkurs strzelecki i konkurs nalewek. Wielu zainteresowanych korzystało także z możliwości zwiedzenia wystawy trofeów myśliwskich. Zorganizowano liczne atrakcje dla najmłodszych, przygotowane przez Polski Związek Łowiecki zabawy i konkursy tematyczne. Gwiazdą wieczoru był Pochodzi z Neapolu Luigi Pagano.

 

 

Artykuł, który ukazał się w Gazecie piskiej
25 sierpnia 2017 r. – Piskie Smaki 2017

Zobacz artykuł